De la inspiratie la vocatie - all eyes on Georgiana Colotelo

Femeia contemporana a depasit de mult statutul de membru de familie responsabil doar cu treburile gospodaresti,nu numai pentru ca si gospodaria e acum dotata cu adevarati "prieteni" consumatori de energie dar mari salvatori de timp pretios,dar si pentru ca societatea o impune cumva,scenariile de viata cuprind acum cariere impresionante in cele mai diverse domenii,uneori familia ajungand pe plan secund,copiii se fac uneori programat.




Nu vreau sa va plictisesc cu istorii si povesti,cert este ca ne regasim azi in ipostaza de mamici responsabile pentru mai mult decat bunul mers al lucrurilor din caminul familial si ca multe dintre cele ce devin mamici,doresc sa se " reinventeze" cumva in urma noului statut,se simt mai responsabile dar si ma curajoase. Nu degeaba spun aici despe curaj,in contextul asta,este un factor imperios necesar pentru o reusita,lucru care face mama fericita,prin urmare si familia.

Inspirata tot de voi,cele care zi de zi formati o comunitate frumoasa si activa,pornesc incepand de la acest articol o campanie plina de curaj si curajoase mai ales,o campanie de promovare a mamicilor antreprenoare,a femeilor care isi depasesc temerile si care pornesc fie o mica si proprie afacere,fie un proiect ,fie isi urmeaza un vis,o pasiune ,si o denunim generic "De la inspiratie la vocatie"

Daca te regasesti in profilul asta si vrei sa impartasesti cu noi ceea ce esti si ce faci si sa te promovam cu solidaritate , te asteptam cu un email pe adresa ce o gasesti la rubrica Contact.

Asadar,incepem campania noastra cu o mamica draga,o educatoare prin vocatie ,care si-a urmat visul si a deschis pentru mamicile din Ploiesti o noua gradinita particulara. Iata ce ne spune Georgiana:


Stam de vorba cu Georgiana Colotelo. Cine este ea?

Ma numesc Georgiana Colotelo, am 25 de ani, iar ca profesie sunt educatoare si cred cu tarie ca pentru mine este profesia cea mai potrivita. Am absolvit liceul pedagogic din Constanta, cu dubla specializare educatoare-invatatoare, si cu un atestat de predare a limbii engleze. Am continuat studiile cu Facultatea de Istorie si Stiinte Politice, paralel cu o serie de cursuri de formare pentru educatoare.

Cum te regasesti ca si mamica,Georgiana?

Nu cred ca pot sa redau exact in cuvinte, ce sentimente minunate am trait inca de cand am aflat ca sunt gravida si pana in prezent. Este cea mai frumoasa experienta, mi-am dorit foarte mult un copil, ador rolul de mama,iar cand fetita mea ma striga MAMIIIIIIIII, ma umplu de bucurie si fug repede-repede la ea! Pentru mine personal, doar dupa ce am devenit mamica m-am simtit completa si sper sa fim o mama foarte buna in fata fetitei mele!

Cum ai abordat tu legatura dintre Georgiana-proaspata mamica si Georgiana-cea cu un job pe care il iubesti?

Dupa parerea mea cele 2 se imbina perfect. Am lucrat 4 ani intr-o gradinita pana sa nasc, si am invatat foarte multe de la cei mici, lucruri pe care le folosesc acum in relatia cu fetita mea, de cand sunt mamica cred ca am inceput sa inteleg mult mai bine ce isi doresc mamicile si aici ma refer la educatia celor mici.

Povesteste-ne despre proiectul " Gradinita Sophia"
De unde ideea si motivatia ?


Sincer de ceva vreme imi doream ca undeva dupa 30-35 de ani, sa deschid o gradinita particulara, care sa aiba ceva diferit fata de ceea ce exista. Dar lucrurile nu sunt cum le gandesti, si cum se potrivesc! Acum cred ca este momentul ideal, am o fetita ce nu peste mult timp trebuie sa paseasca in colectivitate, am experienta, am persoanele potrivite langa mine pentru a ma ajuta si nu in ultimul rand spatiul necesar unui astfel de proiect. Vreau sa profesez in continuare, dar in acelasi timp nu vreau sa pierd multe momente din viata fetitei mele, si macar pana pleaca la scoala se pare ca este solutia ideala!

Ce oferi tu deosebit prin acest minunat proiect?

Acum ca inteleg cele 2 ""tabere" mama-educatoare, vreau sa creez un mediu in care cei mici sa aiba parte de tot ce este mai bun, din punct de vedere educational, igienic, ludic. Vreau sa fie un mediu armonios, propice unei dezvoltari depline, nu vreau sa fie accentul pus pe acumulare unui volum mare de informatii, si sa uitam de nevoile lor personale, vreau sa ne concentram asupra dezvoltarii abilitatilor si aptitudinilor! Tot ceea ce o sa le transmitem o vom realiza cu ajutorul jocului, vom adapta continutul la interesul celor mici si voi incerca cat de mult posibil sa-i punem sa aplice tot ceea ce invata. Vom folosi metode si mijloace moderne de transmitere si evaluare, vom incerca sa le oferim tot ce se poate mai bun, vreau ca peste ani sa-si aminteasca atat parintii, cat si copiii de noi cu drag, dar si pentru ca la noi s-a facut o treaba excelenta! Iar pentru mamici vreau sa pregatesc un proiect aparte.



Unde putem gasi gradinita?

Este foarte simplu, in Ploiesti, str. Ana Ipatescu, nr.56, pe internet Gradinita Sophia,site momentan in constructie dar de retinut si desigur pe Facebook: Gradinita Sophia , unde va astept sa interactionam!

Un gand catre alte mamici din experienta mamiceasca

Vreau doar sa le incurajez pe mamici sa nu piarda nicio zi din viata celor mici fara sa-i invete ceva, sunt o multime de jocuri inclusiv pentru cei de 0-6 luni, ce il ajuta pe cel mic sa se dezvolte, si in acelasi timp o sa construiti o relatie minunata intre voi. Nu spuneti ca e prea mic pentru a face un lucru, INCERCATI, si nu o sa aveti parte decat de momente unice!



In incheiere, draga Georgiana, daca ar fi sa caracterizezi urmatoarele "femeie-mama-sotie" alaturand fiecarui termen un altul,care ar fi acelea?

Femeie -puternica ,mama- iubire nemarginita , sotie-sprijin-partener

Multumim Georgiana pentru ca ai impartasit cu noi toate acestea si mult succes in tot ceea ce faci cu atata drag si dedicatie!

Va invit si eu sa vizitati site-ul gradinitei sau chiar gradinita ,gasesc mai mult decat bine venit acest proiect in urbea noastra.

O saptamana inspirata in continuare va dorim!


posted from Bloggeroid

No comments:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.