It's show time!!

Nu pot sa nu recunosc ca abia asteptam momentul asta,momentul in care concretizam si sintetizam ideile comunitatii noastre frumoase de mamici prahovene,momentul in care facem ceva mai mult decat sa ne plangem,actionam.

Desi sunt departe,dragostea pentru acest proiect ramane,ba mai mult ,motivatia creste zilnic,cand constat ca energia cu care mamicile se reunesc,fie virtual,fie in medii mai prietenoase si reale,este una care ramane mereu proaspata.Femeia cand devine mamica este dublu sociala:) si odata cu instinctul matern merge si solidaritatea ,curajul.



Ce mai atata feminism:),hai sa va spun ce planuiram noi asa cu scop precis si hotarate. Dupa multe si interminabile relatari cu iz de film prost si de lumea a 3-a ale multor mamici foste paciente ale Maternitatii Ploiesti si dupa ce,ca punct culminant ,am constat ca multora le e teama de posibile urgente cu copii pentru a nu ajunge pe mana celor de la Spitalul de Pediatrie, am hotarat sa nu lasam discutiile astea la nivel de barfa prelugita pe mediul virtual si sa punem frumusel mana cu mana sa concepem o petite in care sa ne spunem vadit si sintetizat pasul si anume acela de a nu mai fi tratati ca animalele in spitalele de stat mai sus amintite.
Povestea nu e noua,sunt convinsa ca voua tuturor va suna foarte familiar acest cliseu " asa e in Romania" ,ca stiti poate prea bine cum e sa fi pacient intr-un spital de stat ,poate stiti si cum e o nastere si poate va faceti asa o idee despre ce experiente au mamicile care ajung sa nasca la Maternitatea Ploiesti,insitutie foarte controversata in ultimii aproape 10 ani,unde mor copii,mizeira zace insensibil,unde asistentele fac legea si legea asta inseamna buzunaru gras si ciocu mic,unde medicii dau tepe pacientelor si nu se fac vazuti cu zilele,unde copii sunt hraniti incaaa cu hrana surogat din sticle de Pepsi de pe vremea raposatului acesorizate cu niste suzete execrabile din latex,unde nu exista mediu aseptic nici macar la sectia nou nascuti,unde nu exista pompe de sani sterile si educatia si suportul in alaptare inseamna de cele mai multe ori " cucoana,azi copii se fac programat.ti-a trebuit sa nasti,trebuia sa inveti si sa alaptezi" ,de unde se pleaca cu stafiloccoci gramada si cu nou nascuti cu vanatai si semne de "buna injrijire", unde daca vrei sa iti vezi copilul ,sanatos,ca lauza ,trebuie sa urci sau sa cobori etaje,la program,sa platesti ca sa il vezi,daca gasesti pe careva sa ti-l dea,unde trebuie sa fii foarte precauta cu bunurile ce le ai pentru ca risti sa ramai fara ele ,paza practic nu exista ...mai vreti exemple? Banuiesc ca v-am conturat o idee...
Vorbeam insa de doua insitutii,a doua fiind Pediatria Urgente,locul unde medicii stiu un singur diagnostic,dau un singur tratament si unde daca ajungi Doamne fere' cu copilu te convingi imediat ca daca ramai acolo risti ori sa iti imbolnavesti copilul si mai rau ori sa bati pe careva. Nu mai insir exemple,povestile toate au culminat cu cea a unei mamici care recent a fost nevoita sa faca drum pana la Bucuresti,cu copil mic si cu febra foarte mare,dupa ce medicii de urgenta de la Ploiesti s-au preocupat mai mult de faptul ca aceasta mamica a "indraznit" sa cheme salvarea " doar pentru atat" de doua ori in aceeasi zi si nu au reusit sa faca nimic concret sa ajute copilul. Un amanunt important este comunicarea total lipsita de etica,atunci cand este ,pentru ca de multe ori iti este luat copilu si Doamne ajuta pe ce maini pica,nu iti spune nimeni nimic decat " lasa draga ca stim noi ce avem de facut" . A , si sa nu uitam de vestita procedura de a adormi copii pentru ca personalul sa se poata odihnii linistit pe tura de noapte si anume administrarea de medicamente care ,da,pot fi periculoase.

Asadar,cam asta se intampla in urbea noastra,cu asta ne confruntam noi parintii din Prahova si uite de-asta, noi,capul rautatilor,am intocmit o petitie.

Treaba e simpla, petita o gasiti aici VREM SPITALE DE STAT CA CELE DE LA.PRIVAT , va invitam sa o cititi,sa ne sprijiniti daca sunteti in asentimentul nostru si sa o semnati.



Tin sa mentionez si aici ca gestul nostru este unul lipsit de orice culoare politica,suntem o comunitate stransa care activam momentan in mediul acesta virtual insa care in curand va capata o forma juridica si ca ne dorim ca demersul nostru sa fie simbolul unui manifest pasnic dar foarte important impotriva neregulilor din sistemul sanitar din judetul nostru si nu numai.
Odata cu aceasta petite,UrbanMom va incepe o campanie de promovare a sistemului sanitar privat,pentru ca undeva trebuie sa mergem ca pacienti si undeva trebuie sa fim raspaltiti uman si corespunzator chitantei,boicotand astfel,pana la o solutionare reala si vizibila a "doleantelor" noastre,serviciile sistemului de stat.

Tin sa multumesc astfel intregului grup de mamici prahovene de pe binecunoscuta platforma de socializare Facebook,in numar in crestere de 450 de membrii, sustinatorilor campaniei noastre din intreaga comunitate Ploiesteana si nu numai si tuturor celor care s-au oferit voluntari in a sustine cu orice suport acest demers.

Acestea fiind scrise si transmise,va invit la semnat de petite si vorba americanului " that's a wrap ,folks!". Revenim cu update cat mai curand.

Va dorim un weekend linistit!

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Semnatura dumneavoastra a fost inregistrata cu succes!
    Va multumim! :D

    ReplyDelete

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.