Jurnalul copilului de chihlimbar

10:33 AM
Acum un an si jumatate am intalnit la zuza unei prietene un lantisor frumos la gat, niste margelute tare faine si cochete pentru mogaldeata de un an si ceva. Curioasa, am intrebat scopul si durata vizitei pe gatul domnisoarei. Pai ce sa vezi, cica ajuta la ameliorarea durerilor dentare si nu numai. Mai sa fie!

Si asa am inceput sa sap despre margelutele cochete de chihlimbar. Nu dintr-o pornire investigativa, ci mai mult de ciuda ca ZuZi a mea e cam mare sa poarte asa ceva in scopuri terapeutice.

Astfel am descoperit ca:

  • guess what, chihlimbarul baltic nu este o piatra, ci o rasina naturala
  • deoarece se incalzeste, ajungand la temperatura corpului, chihlimbarul baltic emana uleiurile sale curative (acestea contin acid succinic, un component natural de origine vegetala) care sunt usor absorbite de catre piele
  • guess what, two times, pe langa suportul analgezic in calmarea durerilor dentare, ajuta si la intarirea sistemului imunitar
  • guess what, three times, chihlimbarul baltic este cunoscut pentru faptul ca reduce inflamatia gatului, durerile de urechi si de stomac, si ajuta impotriva iritatiei, infectiilor si bolilor respiratorii
  • and finally, actioneaza asupra campului energetic si aduce calm si echilibru





Noh, acuma mi-as fi dorit sa face ceva experiente pe ZuZa mea, pentru ca oricum she*s one classy girl, insa m-am gandit ca ar fi cazul sa testam puterile chihlimbarului pe o ZuZi mai mica.

A. a facut cunostinta cu noi mai devreme cu doua luni decat ar fi trebuit, si de atunci s-a luptat zilnic cu starile de adaptare inca necunoscute pe deplin.  A plans mult la inceput, in primele sale zile. Si adultilor din jurul ei li se rupea sufletul de lupta pe care o ducea cu adaptarea. Au aparut durerile de burta, somnul haotic, mese si mai haotice, scadere in greutate and so on.

Lantisorul de chihlimbar l-a primit chiar in ziua crestinarii sale. Vorbisem mult cu Claudia, mamica lantisoarelor cum ii zice ZuZi, despre efectele chihlimbarului; stiam deja si de la cealalta prietena despre efectle purtarii lantisorului de catre zuza ei si cum le-a ajutat sa treaca peste acea perioada nervoasa presarata cu schimbari de dispozitie datorate durerilor. Si ne-am hotarat, impreuna cu mamica A.-ei sa incercam si acest remediu impotriva durerilor micutei. 

L-a purtat imediat dupa ziua botezului, timp de doua saptamani, scotandu-l doar la baie. Dupa 10 zile au inceput sa se vada schimbari de comportament ale micutei, iar reprizele de somn au inceput sa se mareasca. Daca pana atunci dormea in reprize scurte urmate de reprize lungi de plansete si schimonoseli, acum somnul a inceput sa dureze in jur de o ora. Hoooray! 

In acest interval de 10 zile, si eu si mamica A.-ei eram destul de incruntate privind lantisorul, avand asteptari poate prea mari de el. Eu una imi imaginam fara sa recunosc, ca daca ii pun copilului lantisorul la gat, in secunda doi va fi ca si as fi apasat butonul mute al telecomenzii. Noroc cu intelepciunea lui Daddy meu care a insistat ca un sugar nu se poate trece pe modul silentios cu o apasare de tasta. Deci am dat de pamant si cu acest concept primitiv care ma face sa ma rusinez acum, dar de care ma bucur ca am scapat.

Despre the next 2 weeks de purtat bijuterii la varsta de doua luni si 14 zile va pove cum altfel, decat....next time. 


* Lantisorul pe care il testam in acest jurnal este oferit de catre lantisoaredebebelusi.ro in scopul testarii efectelor curative ale chihlimbarului baltic. Nu exista nici un fel de remuneratie, iar impresiile punctate sunt sincere. Please be kind ;)

No comments:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.