Proiect delicios: IsabelaCuisine
Eheeei, ia uite ce am gasit eu aici. Chiar eram in pana de inspiratie. Ma tot gandeam si ma invarteam. Ce sa mai fac eu cu ZuZa mea pentru a ne distra,
pentru a petrece some quality time impreuna, pentru a „confectiona“ amintiri
care sa ne smulga zambete peste timp.
Tam ta na na, Tam ta da da !!!! Here it is. Cu invitatia din partea Isabelei, cum sa
rezisti!?!?!
O
reteta de colectie, numai buna pentru a se alatura celorlalte proiecte dulci
din
Cutiuta cu Comori by AncaIzsak care isi cauta posesori in aceasta saptamana!
Pentru ca mai este putin pana la Paste, va propun sa va
rasfatati copilasii cu un dulce deloc complicat, dar foarte aspectos.
Pentru partea
alba:
- 150 g crema de
branza
- 2 linguri de
zahar fin
- putina pastaie de Tonka rasa
- 100 ml frisca lichida
Partea galbena:
Lemon curd:
- 35 g zahar
- 30 ml suc proaspat de lamaie
- 2 galbenusuri de ou
- 30 g unt
Preparare: dupa cum va spuneam la inceputul postarii, ouale de ciocolata sa fie la temperatura camerei, dar sa nu fie prea moi, asa riscati sa le stricati de tot. Ok, cu un cutit taiati un capacel mic din fiecare ou. Aici va jucati si voi. Cand le-ati terminat pe toate, le asezati pe un cofrag si le dati la rece pana pregatim cele doua creme.
Preparare: dupa cum va spuneam la inceputul postarii, ouale de ciocolata sa fie la temperatura camerei, dar sa nu fie prea moi, asa riscati sa le stricati de tot. Ok, cu un cutit taiati un capacel mic din fiecare ou. Aici va jucati si voi. Cand le-ati terminat pe toate, le asezati pe un cofrag si le dati la rece pana pregatim cele doua creme.
Eu am facut mai
intai “Galbenusul” aka, partea galbena. Un delicios Lemon Curd, pe care il
pregatiti astfel: intr-o craticioara amestecati sucul de lamaie cu zaharul, pe
foc, doar cat sa se dizolve zaharul. Separat bateti galbenusurile spuma cu
mixerul. Adaugati sucul de lamaie, in timp ce bateti cu mixerul. Compozitia o
turnati iar in craticioara si pe bain-marie fierbeti pana se face o crema densa
si cremoasa. Sau pana lingura se “imbraca” in crema. Cat este inca calduta
crema adaugati untul cuburi si mixati bine. Crema o turnati intr-un borcan si o
dati la rece, pana ne ocupam noi de partea alba.
Pentru
partea alba: crema de branza o bateti cu
zaharul si vanilia. Adaugati si frisca spuma si amestecati.
Scoateti ouale de la rece si cu grija le umpleti cu crema alba.
La sfarsit adaugati si Lemon Curd-ul.
Le tineti la rece pana le serviti!
Cu drag,
IsabelaCuisine.com
Ma bucur mult ca ti-au placu si abia asytept sa-mi povestesti cum ati lucrat la ele :))
ReplyDeleteVa pupacesc cu drag!