Metode de relaxare pentru o burtica insarcinata

Perioada maternitatii este fara doar si poate , pentru femeie, perioada cea mai deosebita si mai frumoasa. Sa simti ca in pantecul tau creste si se dezvolta o fiinta unica si deosebita pe care o iubesti inca de la cele doua liniute colorate de pe test,iar mai apoi sa dai nastere simtindu-te cea mai mandra si mai implinita, este cu adevarat un lucru pentru care viata asta este o binecuvantare de la Cel ce ne iubeste de undeva de sus.
Insa odata cu bucuriile si emotiile ce le aduce sarcina, o femeie poate trai si lucruri si sentimente mai putin linistitoare, comode sau relaxante.Stresul este un factor nociv si chiar si periculos uneori pentru o sarcina. Stresul prelungit si extrem poate duce chiar la nastere prematura sau anxietate cronica ceea ce evident afecteaza ambele parti, mama si copil.

Daca tinzi sa crezi ca ai depasit norma cu momentele de stres si ai "la dospit" o minune ce asteapta cu rabdare marele moment, te invit sa lecturezi cele cateva mici sfaturi de mai jos, menite sa te inspire cumva in a gasi metodele potrivite pentru tine de a scapa de stresul nociv din sarcina si nu numai.


1. YOGA. Cred ca cea mai populara si la indemana metoda de reducere simtitoare de stres este Yoga, metoda ce induce mult calm si relaxare. Sa nu mai vorbesc despre indispesabilele exercitii de respiratie care cu siguranta te vor ajuta foarte mult atat pentru travaliu dar si pentru un obicei respirator zilnic  sanatos, plus tonifierea si intinderea de care ai parte practicand regulat. Poti alege sa practici in linistea caminului , atunci cand ai la dispozitie momente pentru tine sau poti alege sa te inscri la un astfel de curs unde alaturi de alti practicanti te poti bucura programat si asista de beneficiile acestui obicei.Indiferent de alegerea ta, te asigur ca este o metoda ideala de a-ti modela si invata organismul sa scape de stresul inutil si toxic, fie ca esti insarcinata sau nu!




2.PLIMBAREA. O alta metoda foarte simpla si eficienta de reducere a stresului este simpla plimbare. Citind recent un articol am descoperit ca o plimbare de cca 20 de minute zilnic reduce stresul prin relaxarea sistemului nervos si ajuta la schimbarile chimice din organism, evident in mod benefic. Cu cat ai mai mult ritm in a-ti misca bratele in timpul mersului cu atat renunti la mai mult stres acumulat. Si este important sa stii ca nu trebuie sa o faci in ritm alert pentru a dispune de aceste beneficii. Pur si simplu este de ajund o simpla plimbare pentru a te bucura de relaxarea pe care o meriti.

3.REDUCEREA ZAHARURILOR SI A COFEINEI DIN ALIMENTATIE.  Desi ambele sunt delicii de care cu greu am crede ca ne-am putea despartii, trebuie sa stii ca ele contribuie cu brio la aportul de stres nociv pentru oranism.Excesul sau abuzul de zahar si cofeina ajuta la eliminarea din organism a B-urilor naturale, care sunt vitale pentru sanatate.



4.COMUNICAREA. Femeia se defineste si prin comunicare si de multe ori lipsa ei sau a unei bune comunicari cu partenerul sau cu ceilalati, mai ales in perioada aceasta minunata, poate fi o adevarata sursa de stres. Vorbeste cu persoanele cu care iti este comod si necesar sa faci asta despre orice te preocupa in perioada asta, comunica-ti sentimentele, trairile si preocuparile, invata in felul asta sa asculti la randul tau,fii sincera si deschisa. Comunicarea cu alte mamici sau prietene insarcinate poate fi uneori linistitoare si terapeurica, prin confortul care aceasta il ofera atunci cand te simti inteleasa si acceptata.

5.MENAJAZA-TE. Perioada aceasta nu este una in care sa muncesti nicidecum mai mult decat de obicei si nici momentul cand sa dovedesti ca poti face lucruri mai bine decat un barbat.Esti insarcinata si esti responsabila pentru o viata ce creste in pantecul tau. Uita de catarat scari pentru a strange balamaua aia enervanta de la dulapul de sus, uita de munca peste program pentru a reveni acasa la alta munca. Reduu din ceea ce faci si lasa-i pe ceilalti sa te ajute. Profita de perioada aceasta de 9 luni si cel putin 3 luni dupa nastere pentru a te concentra pe tine si pe bebe, pentru a te relaxa si a te bucura doar de voi doi. Dupa o perioada vei avea timp sa demostrezi lumii ca poti face orice.Pentru moment , relaxeaza-te!









6. DORMI. Somnul este de multe ori dificil in sarcina pentru multe femei, insa acum mai mult ca oricand ai nevoie de odihna.Lipsa somnului afecteaza sistemul nervos. Asa incat, daca intampini probleme cu somnul, cauta sa descoperi cauza. Unele se plang ca nimic nu mai pare confortabil pentru un bun somn, daca ai problema asta poti incerca o perna speciala pentru perioada asta pe care dupa nastere o poti folosi cu succes la alaptare. Alta problema frecventa o reprezinta arsurile gastrice sau indigestia. Incearca sa nu mananci cu cel putin o ora inainte de ora de somn, pentru a evita arsurile.Daca nu gasesti singura solutii la problema ce nu te lasa sa dormi, cere ajutorul medicului sau al moasei tale daca epelezi la una, pentru ca este vital sa te odihmesti indeajuns pentru a reduce tensiunea si stresul.





7.MASAJ.  Poti cauta un terapeut in masaj , specializat pe masajul prenatal, face minuni.Masajul reduce tensiunea musculara, tonifica, ajuta circulatia sangelui, te umple de energie pozitiva. Cand crezi ca NIMIC nu mai functioneaza pentru a reduce din stresul toxic ce iti invadeaza ziua, fa un masaj, si te asigur ca te vei relaxa mai mult ca oricand !








Iata deci 7 metode bune pentru o burtica mai relaxata si mai fericita! Ai cumva mai multe idei despre cum te poti relaxa ? Te astept cu drag sa le impartasesti! Iar daca astepti venirea pe lumea unui mic pui de om iti doresc o sarcina usoara si o nastere asa cum o planuiesti, fara probleme!

Cu drag!

No comments:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.