Lumea intr-o farfurie #Austria



Austria este o tara predominant muntoasa datorita prezentei Alpilor, inconjurata de Germania, Cehia, Ungaria, Slovacia, Italia si Slovenia, unde se vorbeste limba germana ca limba oficiala si unde mananca bineeeeeee. 

Daca as trai in Austria cred ca m-ar da Weight Watchers prin Interpol :)). Au neamul asta de austrieci niste bunatati de iti vine sa tipi in gura mare Carbs and fats from all over Austria, to you I surrender with all my .... Nevermind, sunt doar food fantasies.

Back to farfuriile noastre, meniul nostru austriac a fost pretty light I might say :D




Za snitelul! asta vienez e nothing more decat clasicul snitel intalnit la tot pasul prin Romanica noastra. Dar de fapt el este vienez.  Adica feliile de carne batuta bine cu ciocanul, condimentat la fel, tras prin faina, ou, pesmet, ca un ritm de chacha. Asta vine ca un costum de baie pentru feliile de carne. De ce? Pentru ca sar in tigaia cu ulei incins ca intr-o piscina plina ochi cu bubbles, bubbles. In photo, my austrian snitel pare cam oparit, insa e din cauza oualelor de tara, cu galbenusul galbeeeen, si a uleiului presat la rece, la fel de galben. 
Zuzei i-a placut treaba cu ritmul de imbracare a feliilor de carne. A rezistat fix primele trei felii, apoi m-a abandonat pentru a-l chinui pe daddy meu as a horse (da, da, treaba aia cu diii calutu')


I-am trantit langa si un piure de spanac cu smanatana (usturoi, UM, sare, piper, spanac finelly chopped, smantana, toate intr-o tigaie pe foc) care nu e deloc austriac, insa era la indemana si rapid.

Desertul nostru austriac au fost niste clattite pufoase cu ciocolata si frisca. 


Partea fun a fost doar cea cu ornatul, care i-a apartinut in totalitate ZuZei. Eu am tras doar cu prajitul lor. 
De mancat ZuZi a mancat doar ce a ornat.

Ca si compozitie totul a fost ochiometric, 2 oua, niste lapte, niste faina, un praf de sare. Niste ulei de samburi de struguri, o tigaie de clatite.

Dressingul asta ciocolatos a fost si mai simplu. O tableta de ciocolata simpla topita si amestecata treptat cu niste frisca lichida. 

Am servit alaturi de ciocolata calda dupa reteta lui Edith.


Pentu inspiratie si niste poze mai apetisante vizitati site-ul care mi-a oferit aceasta provocare Global Table Adventure

PS Photos by phone, do not judge ;)



No comments:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.