1 iunie - sarbatoare minunata!

3:35 PM
Se apropie vertiginos ziua in care sarbatorim cea mai frumoasa perioada din viata unui om si anume copilaria si daca ai ramas in pana de idei sau esti pe ultima suta de metri cu pregatirile, m-am  gandit sa-ti dau  o mana de ajutor , mai exact o bruma de inspiratie.


Mai intai, pentru ca e bine sa invatam zilnic un lucru nou , am decis sa povestesc foarte pe scurt istoria acestei sarbatori avand ca sursa Wikipedia Enciclopedia Libera.


Ziua copilului a fost menÅ£ionată prima dată la Geneva la ConferinÅ£a Mondială pentru Protejarea ÅŸi Bunăstarea Copiilor Ã®n august 1925, la care 54 de reprezentanÅ£i din diferite Å£Äƒri, au adoptat DeclaraÅ£ia pentru ProtecÅ£ia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. ÃŽn Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
ÃŽn anul 1954 Fondul InternaÅ£ional pentru UrgenÅ£e ale Copiilor al NaÅ£iunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aÅŸa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).
ÃŽn România Autoritatea NaÅ£ională pentru ProtecÅ£ia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.
1 iunie sarbatorit in lume :
Data zilei copilului variază foarte mult între ţări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China ÅŸi SUA
  • Argentina sărbătoreÅŸte a doua duminică din luna august.
  • Australia sărbătoreÅŸte în prima duminică din luna iulie.
  • Brazilia sărbătoreÅŸte în data de 12 octombrie.
  • Bulgaria sărbătoreÅŸte în data de 1 iunie.
  • Cuba sărbătoreÅŸte în a treia duminică din luna iulie.
  • Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătoreÅŸte în data de 1 iunie din timpul DDR-ului ÅŸi 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
  • India sărbătoreÅŸte în data de 14 noiembrie.
  • Japonia sărbătoreÅŸte în data de 5 mai.
  • Mexic sărbătoreÅŸte în data de 30 aprilie.
  • Polonia sărbătoreÅŸte în data de 1 iunie.
  • Turcia sărbătoreÅŸte în data de 23 aprilie.
  • Ungaria sărbătoreÅŸte în ultima duminică al lunii mai.


Alte sarbatori conexe :




Drapelul dedicat special Zilei Internationale a Copilului


Cam atat cu isotriseala, sa trecem la lucruri practice si anume "ce cadou/uri luam si de unde?".
Am "dat o raita" prin magazinele online cu specific "strumfesc" sa vedem cum se prezinta ofertele si hai sa vedem ce am gasit.


In Tara Jucariilor gasim foarte bine structurate, toate categoriile de jucarele si jucarici, pentru mari si pentru mici :) la preturi foarte bune si de calitate garantata. Am gasit aici printre multe altele, Tricileta Fast&Furious, pentru micuti energici si dornici de plimbari. Si pentru ca tot vine vacanta si mergem sa ne balacim la mare, pentru bebici gasim Colac Barcuta numai bun pentru balaceala fie ea in piscina sau chiar in mare.


Bebebliss va ofera posibilitatea sa va personalizati anumite produse pentru bebe, gasiti mai multe detalii aici. Si aici gasim gama larga de produse, oferte si reduceri, dupa pofta inimii si capacitatea portofelului.


ErFi.ro vin cu o oferta de reducere de 10% fata de pretul afisat al produselor, in periada 25 mai - 7 iunie.
Am gasit aici o minunatie de Zmeu cu care te poti distra pe saturate cu cel mic.


Un magazin online care mie personal imi place mult este Jocoteca.ro nu numai prin prisma structurii foarte bine gandite si a calitatii produselor ci si prin deviza lor precum ca cea mai naturala si eficienta cale de a invata, pentru un copil, este evident joaca. La ei am gasit ceva ce nu gasesti in multe magazine de gen si anume un parteneriat frumos cu Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala (ACSIS) , prin care ofera posibilitatea de a dona o suma modica as spune eu ins chimbul unei jucarii realizate manual de mamele incluse in acest proiect, mame singure si cu diverse probleme si nevoi sociale.


Alt site interesant este hopa-sus.ro. Aici mi-au placut foarte mult personajele Lumilove, animalute luminoase extrem de dragute si de calitate, care pot tine de urat si nu  numai piticul tau atunci cand merge la nani.


Gasim insa si magazine cu jucarii de lemn, adevarate "evergreen"-uri in materie de material de joaca pentru generatiile de pitici.Unul din preferatele mele este jucariidelemn.ro unde gasesti chiar si cutiute de dintisori in care sa-i pastrezi strumfului din dotare dintisorii de lapte care ii vor cadea. Sau mai puteti viziona casaretro.com .


Pentru cadouri inspirate din file de poveste si cele mai frumoase basme editura carteacopiilor.ro va asteapta cu carti minunate.
Acestea reprezinta doar o mica parte din ceea ce ofera "marele interenet", insa sunt convinsa ca veti gasi ceea ce cautati in timp util si in conditii bune :).


Si pentru ca 1 iunie deschide oficial si sezonul de vara, cel al vacantelor, am gasit pentru voi cateva oferte speciale pentru familiile cu copii.
 Puteti opta pentru Turcia , care este o locatie ravnita si foarte apreciata pentru serviciile de calitate si ospitalitatea incredibila de care ai parte, Croatia care este iarasi o tara minunata de vizitat  si care ofera sejururi de neuitat.
O alta locatie numai buna de vacanta cu familia este Tunisia, care pe langa locatia exotica, plajele cu nisip alb fin si temperaturile moderate, ofera hoteluri cu facilitati si personal specializat in copii mici.Nici Bulgaria nu este mai prejos, din contra, este o destinatie preferata as putea spune de turistii romani in ultimii 2 ani cel putin, dat fiind raportul calitate-pret mult mai bun decat cel de pe litoralul romanesc. O statiune pe care personal o recomand familiilor este Albena, usor de ajuns si foarte primitoare, cu servicii de calitate superioara si multe facilitati pentru copii.


Aceste fiind scrise, dragelor, dragilor, va doresc de pe-acum inca, un 1 iunie de poveste alaturi de puiutii vostri  pentru ca este un prilej minuat sa sarbatorim familia si toata insemnatatea ei !









1 comment:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.