Spotlight: Freelancing-ul in varianta mea

12:29 PM




Nu-mi aduc aminte ca in anii mei de glorie in campul muncii ca angajat la cutare companie/firma sa fi avut parte de scenariul care in dimineata asta mi-a facut ziua frumoasa : casc ochii pe la o ora mult prea matinala pentru mine de regula, insa e un bun pas in programul meu de "switch the hours", ma pun frumusel inainte de toate sa-mi beau apa si sa imi fac mica meditatie de dimineata, scurta si cuprinzatoare..Ei dah, nu cafea, desi pe la un 6 jumatate mai toti oamenii zdraveni la cap sunt cu cate-o ceasca mare de cafea buna si aromata bine imfipta intre degete ..Iaca am scapat de viciul asta, l-am inlocuit cu altele...Pornesc agale dar cu energie si buna dispozitie ca m-am depasit pe mine in dimineata asta si am reusit sa fiu treaza destul incat sa ma bucur de zumzetul fain de-afara (din balcon...nu mai dispun de spatiu verde si nelimitat la picioare dimineata..sper sa revin la asta curand anul asta) si deschid obiectul muncii  iar primul lucru ce-mi iese in fata este un mesaj de felicitari de la colaboratorul meu...

...si cireasa de pe tort: interviul spotlight pe platforma mea preferata. Ma felicit strasnic, caci nu e boost mai bun de energie decat o matinala validare a creativitatii de la purtator!

Putin mai pe indelete, caci mi-am luat timp sa-ti povestesc nitelus despre asta, treaba sta cam asa...
 Iaca sunt si eu de ceva vreme parte din categoria asta supranumita "work-at-home-moms"...Initial, cand am inceput calatoria mea cu mamiceala lucram doar la niste lapte matern, niste somn pe unde apucam si ceva treburi casnice unele nereusite, esentialul fiind prunca din dotare si noul univers. Dar cum pruncii cresc, parca in rimt prea alert ca printul din povesti, dupa o perioada de extaz hormonal si emotinal amestecat bine cu oboseala tipica unui debut parintesc, au inceput sa revina dorintele si nevoile , evidente, de activitate extra-mamiceala...N-am reusit sa combin nimic altceva decat ceva creativ, spre asta ma trage inca ata dupa ani de zile de scoala de muzica si arte...macar atat..zic.
Anyways, printre multele incercate si pentru ca situatia mea de nomad prin Europa in ultimii ani impunea ceva ce pot sa fac oriunde m-as afla, am decis sa imbin utilul cu placutul in design si online...Momentan ma bucur de soarele , vinul si pestele din Portugalia.

 Acum ceva vreme postam asta in online, iata si deznodamantul....
        

Lucrez de ceva vreme ca si freelancer pe o platforma online, despre care o sa-ti mai vorbesc cand imi fac putina vreme, de care sunt multumita,dintre toate cele cate sunt si le-am incercat. Si spre sansa mea am reusit sa imbin aici un hobby mai vechi cu un mic job, care de ceva vreme imi ridica in cel mai misto mod nivelul de creatie. Am fost invitata sa colaborez cu o mica companie din SUA, pentru a le promova in cel mai fain mod produsele pe minunatia de Polyvore. Si daca pana la momentul acestei colaborari eu foloseam doar in interes propriu uneltele minunate ale acestei platforme si ma limitam singurica la ce credeam eu ca pot , a urmat provocarea:
sa trec de la un hobby si parte de fashion-beauty , la creatie de mood-boards pe partea de design interior, ceea ce nu facusem pana atunci.  Si ca orice autodidact serios, am inceput documentari in sensul asta, timid oarecum, caci priveam cam tamp la unele creatii ale unora dintre artistii din Polyvore, in materie de homedecor. Plus ca trebuiau niste imbunatatiri si la nivel de uz si folos de program de design, sa inteleg mai bine cum pot sa scot ceva placut vizual.
N-a trecut mult pana sa inceapa distractia si ceea ce reuseam sa aduc ca produs finit, o intraga poveste uneori intr-un singur mood-board , sa fie apreciate de utilizatori, shopperi si de coordonatorii platformei. Si iaca asa am inceput sa am saptamanal seturi in topul celor mai apreciate. Lucru care a dus curand la un spotlight interview, pentru ca astora de la Polyvore le-a placut asa de mult .

Happy? Cam da! Mandra? Si asta! Ma laud? Pai daca nu o fac eu cine are sa o faca :)?
Si ca sa nu te plictisesc cu atata lauda, ma bucur sa impartesc cu tine experienta asta a mea, nu din alt motiv decat acela de a te motiva sa iti iesi din spatiul de confort si sa iti urmezi visurile, sa vezi ca se poate si altfel sa lucrezi de-acasa decat cu investitii serioase de bani, afaceri la cheie, idei geniale sau stiu eu ce skill-uri nemaipomenite si geniale...Nimic nu iese insa fara determinare, staruinta, greseli , o daaa trebuie sa inveti ca greselile sunt bune si ok si te aduc acolo unde vrei sa ajungi daca le accepti, le depasesti si iei din ele ce e bun de luat. Nu iese nici fara un program bun de detox mental sa scapi de frici, iar asta recunosc ca e anevoios si zilnic. Nu iese nici fara timp alocat si musai organizat, mai ales daca esti un mic haos in persoana , asa ca mine. Nu iese nici daca traiesti mereu cu senzatia ca doar atat poti..nu, nu ..cerul nu e limita, e doar punctul de plecare!
Iese sigur daca te apuci si te tii, daca crezi in ceea ce faci si daca iti place sau cel putin daca inveti sa-ti placa ceea ce ai de facut, in cazul in care deja ai o activitate.
N-as mai da munca libera pe nicio angajare, n-as mai da confortul si beneficiile lucrului de-acasa si a colaborarilor deschise pe nici un job bine platit si cu beneficii de-ti iau ochii. Daca deja ai experienta asta, cred ca esti de acord cu mine ca un liber profesionist este cu mult mai resposabil de timpul sau si mai constient de viata, dar si cu mult mai stimulat din multe puncte de vedere. Daca esti visatoare sau new-kid-on-the-block , ei bine, nu e usor, ia timp sa ajungi la targeturile tale, factorii sunt multi si mai toti tin de cat de determinat esti sa ajungi unde vrei si ce faci in legatura cu asta. In cazul meu, provocarea cea mai mare, care este zilnica inca, este time-managementul, cu atat mai mult cu cat copila mea este unschooled sau homeschooled, nu-s hotarata inca :)...

Te invit sa citesti interviul, ai aici un sample cu franturi din creatii !

Te astept cu intrebari, de orice fel, chiar si despre platforma de freelancing, cu experientele tale, sa te lauzi, cu orice, aici pe blog sau pe pagina de Facebook .

Te astept si daca ai niste produse ce le doresti promovate astfel, intr-un mix frumos de originalitate, utilitate, acces direct catre o multime de pontentiali clienti si mult social media. Marketing SMART si FUN!


No comments:

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.