Cum să-ți începi ziua - 6 Esentiale Matinale

11:13 AM


Diminetile, uneori mai ales cele de vineri, sunt decisive pentru intreaga zi, oricat incercam sa nu recunoastem asta.
Pe principiul simplu 'sa ne tratam corpul si viata corespunzator inca de la primele ore a.m.' , iti dau 6 sugestii ce odata transformate in rutina matinala te sustin pentru titlul de 'cea mai morning person din cartier'.


1. RESPIRA

Lasa Facebook-ul, email-ul sau orice alt display pe retina de la primul cascat de ochi dimineata. Lumea se intampla si fara update-ul tau. Respira. Cea mai puternica si pretioasa metoda sa te centrezi pe momentul de acum si sa te pregatesti pentru e noua zi e, chiar ea, simpla, respiratia.
Gasesti aici tehnica simpla de respiratie.




2. SA FIE LUMINA!

Am zis! Trage draperiile, perdeaua si fa o baie de lumina. Te energizeaza rapid si-ti da o stare de bine, remediu anti-stress garantat pentru o minte limpede ca soarele de primavara. Eventual combina asta cu sugestia de la punctul 1 inainte sa te infigi in prima cana mare de cafea.

s

3. PREGATESTE SI MANANCA MICUL DEJUN

Spune 'adio' mantrei I belive in chocolate/cigarettes/coffee/pure aer for breakfast  si 'hello from the other side' unui nou ritual inventat sa te energizeze si sa te tina sanatos ( nu 1000 de ani, suntem cu termen material totusi) : MICUL DEJUN. Do your fucking research si orice ai face nu sarii peste cea mai importanta masa a zilei.



4. FA MISCARE ... SUSTINUTA 

Nu, nu ma refer la a te misca de la baie la cana de cafea. Vrei sa fii in stare sa cari plasele de cumparaturi, sa te aperi in caz de nevoie sau pur si simplu sa te simti invincibil/a ? 6 minute de rutina sportiva matinala o sa-ti dea anduranta si  o sa-ti puna o baza buna de masa musculara. Plus ,e sexy ;)


5. IMPROVIZEAZA SI HAVE FUN

N-are cum sa-ti mearga prost daca incepi ziua cu zambete si cu orice mica activitate care iti face placere, te scapa de frustrarea rutinei. E motivant si chiar contagios. 
Pssst! nu uita ca NIMENI nu e resposabil de fericirea ta zilnica, in afara de TINE. Nu cauta fericirea, FII FERICIREA! (dumele de dimineata sunt cele mai bune)



6. CREAZA UN JURNAL DE GRATITUDINE

Fa-l cum vrei, old-school analog cu foaie si pix, digital pe ce device ai chef, dar fa-l. Poti chiar sa faci un borcan dedicat in care sa arunci in fiecare dimineata un biletel scurt si cuprinzator cu 3 lucruri pentru care zambesti si multumesti AZI! Fa un compliment cuiva azi si-o fapta altruista in fiecare dimineata. Iti face ziua mai buna si oricum o sa fii no regrets in caz de invazie extraterestra.





Tu cum iti incepi ziua, care-i rutina ta preferata si ce ai schimba daca ai schimba ceva?

Un weekend ca nici un altul sa ai!


2 comments:

  1. cam bune sfaturile de dimineata, cea cu micul dejun m-a 'lovit' pe mine la punctul sensibil. Chiar e cea mai importanta masa a zilei! mi-a suras si duma cu 'practice gratitude' <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu despre tine, dar si eu am dimineti in care doar cafeaua sau ceaiul imi sunt amici, mai ales ca majoritatea diminetilor din ultimele luni incep la 5:30 a.fucking.m ... Dar zic ca pasi mici, nu salturi mari, fac sa miste rotitele altfel si nici programulmega sustinut nu-i indicat ca te rutinezi si asa... Uneori o dimineata de amor tine mai bine in loc de cafea sau mic-dejun :) Sau poti incepe cu un fruct/smoothie de fructe in timp ce scrii pe un post-it 3 chestii pentru care AZI multumesti Fortei din Univers sau cui simti tu.
      Multumesc de comment :) Te mai astept si cu altele :)

      Delete

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.