8 lucruri de retinut pentru mamicile casnice

Desi traim intr-o societate moderna in care mama casnica , principala persoana in cazul asta pentru educatia copilului si administrarea caminului, tinde sa devina un termen ce duce catre un statut controversat si desi multe femei in ipostaza asta nu realizeaza poate volumul mare de efort ce il depun ca fiind mamici cu norma intreaga, vreau sa readuc aminte azi ca ceea ce faci tu, ca mamica fulltime , este un job si unul cu volum dublu fata de o activitate profesionala "acreditata". Este foarte important sa iti aduci aminte mereu cat de mult muncesti si investesti in timpul asta si sper ca urmatoarele mici sfaturi sa iti fie de folos :




  1. Fa-ti intotdeauna timp pentru tine ! Este vital si absolut necesar sa iti faci timp pentru tine, cu atat mai mult cu cat pe langa bebe ai si un job extra acasa sau o activitate adiacenta. Aminteste-ti ca la un job cu norma intreaba ai obligatoriu pauze si pe langa asta cei care merg la munca termina programul la o anume ora , ceea ce in cazul tau nu se intampla, esti fulltime prezenta. Asa incat ia-ti timp pe parcusul zilei, seara cand vine sotul/partenerul sau /si in weekend. Este mereu important sa te reconectezi cu tine insuti!
  2. Aloca timp pentru tine si partener! Nu e greu de inteles ca lucrul asta este necesar pentru o buna comunicare  in cuplu. Facand lucrul asta, il poti ajuta  sa inteleaga si sa aprecieze munca pe care o depui zilnic si mentii astfel un contact necesar in orice cuplu, nevoia de a primi afectiune si de a o impartasi. Nu uita ca inainte de a fi mamica esti si femeie pentru el, ai si rolul asta. Este deci important ca amadoi sa va oferiti timp unul altuia.
  3. Fa-ti propria activitate! Pentru cele care inca nu fac asta, sa incepi o mica afacere nu este un lucru imposibil si de multe ori nici atata de greu sau solicitant pe cat pare. Fie ca e vorba de ceva ce deja stii sa faci ori fie ca e vorba despre un nou hobby, merita sa incerci. In ziua de azi poti chiar sa incerci asta scriind pe propriul blog si transformand asta in ceva rasplatit financiar, astfel esti inca prezenta acasa si iti tii si mintea deconectata si ocupata, ceea ce e important.
  4. Invata sa te relaxezi! Sunt si eu mamica fulltime si stiu cat de stresant poate deveni asta uneori - te poti simti neapreciata si chiar exploatata uneori, cu atat mai mult cu cat in majoritatea timpului esti singura responsanila pentru un camim fericit si curat. Trebuie sa fii calma, cu mintea limpede, relaxata. Un mic pont - simtul umorului intotdeauna ajuta foarte mult!
  5. Fii realista! Ei bine lucrul asta este foarte important si e bine sa il intelegi intocmai. Prin "fii realista" ma refer aici la faptul ca ai un job, muncesti, ai toate cele necesare acum sa conduci o "companie" cu capital foarte mare si serios. Sa fii casnica nu e o gluma , e un lucru serios. In consecinta, fii realista si realizeaza cat de mult valorezi!!
  6. Cere sfaturi! Este ok ca atunci cand simti nevoia de asta sa ceri sfatul cuiva de incredere, poate chiar altei mamici fulltime. De fapt chiar e necesar sa ceri si sa oferi la randul tau, astfel te poti bucura de compania cuiva cu care poti empatiza foarte usor legat de ceea ce te intereseaza , asta te va ajuta cu singuranta in mai multe moduri. Socializarea este importanta, la fel si feedbackul. Iata de ce noi suntem aici:) si ne bucuram de o comunitate frumoasa si iata si ideea grupului de suport, doar exemple.
  7. Iesi in oras! Ma tot gandeam cum sa formulez asta, pentru ca un simplu "iesi" ar fi nici de ajuns si nici potrivit. Mai toata lumea ofera asta ca sfat printre altele si nu degeaba. Nu poti da randamentul dorit daca nu te deconectezi cumva. Cand ma refer la a iesi in cazul asta ma refer la mai mult decat mers la supermaket, medic, farmacie,etc. Mergi undeva unde te poti deconecta si iti place.
  8. Aminteste-ti ca muncesti! Da, insist aici pe treaba asta pentru ca este important, este un job sa fii mamica fulltime si casnica, cu atat mai mult cu cat mai ai si alte activitati stand acasa. Faci o munca incredibila, una pe care nu putini evita sa si-o asume , indiferent ca sunt femei sau barbati. Felicita-te pentru asta si fii constienta ca valorezi mult, mai mult decat aurul :)


Aceste sunt toate cele 8, o concluzie dupa multe interactiuni cu mamici si parinti de tot felul. Evident ca lista asta poate continua si poate fi completata oricand, daca ai idei sau comentarii cu mare interes le astept .

Multa inspiratie iti doresc! Cu drag!

1 comment:

  1. intru-totul de acord! :* mamicile trebuie sa fie mandre si din cand in cand sa le aduca aminte si celorlalti de munca titanica pe care o depun.

    ReplyDelete

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.