Proiect de weekend - portofel Tetrapack

Salutare draga mami ! Cum ti-a fost saptamana? Sper ca una plina de caldura sufleteasca, pentru ca cea din atmosfera ne topeste la propriu pe noi toti, cu peste 39 de grade in termometre si cu siguranta peste 40 in jungla urbana plina de betoane si motoare.

Ei bine, pentru ca a venit iara weekendul peste noi si ne-am obisnuit ca aproape zilnic sa invatam ceva , sa facem o bucurie, sa invatam un cuvant nou, sa traim zilnic un lucru bun si poate nou, azi te inspir cu o idee ce o gasesc super si nu pot sa nu o impart cu tine.Am gasit-o pe un blog frunzarind online-ul si predau stafeta catre tine azi.
  Azi reciclam si mesterim la o cutie Tetrapack de suc, una dintre cele ce sigur se gasesc si pe la tine prin frigider. Si construim un portofel pentru banutii mici, numai bun de colectionat. Evident cred ca este un obiect dedicat copiilor mai mari, care nu sunt tentati sa rontaie sau sa molfaie in voie la monezi, insa e posibil sa iti fie util chiar tie, in loc de pusculita, pentru marutisul ce se aduna inevitabil dupa cumparaturi.



Sa incepem deci :)









Foloseste o cutie Tetrapack de lapte sau de suc, cu capac, similara celei din fotografie.









 Spala bine cutia in interior si las-o la uscat. Deshide cutia in partea de sus la fel ca cea din imagine, asta te va ajuta pentru urmatorul pas.



  
                              

Deseneaza apoi pe cutie cu un creion modelul din imaginea de sus stanga ,decupeaza cu o foarfeca. Rezultatul trebuie sa fie similar celui din imaginea de sus dreapta. 



             Indoaie mai apot semicercurile de pe margine sub forma unui eventai pentru a putea plia cartonul.





Pliaza astfel partea cu capacul . Decupeaza in partea de sus un orificiu destul de mare astfel incat sa incapa in capacul de plastic al cutiei. Inchide si strange cu capacul de plastic. 



                                                            Este gata! Cat de simplu , nu?


Acum tot ce iti mai ramane de facut este sa umplii cu banuti care incap. Eu gasesc asta o idee buna sa invete piciul din dotare cum sa stranga banuti pentru un lucru pe care si-l doreste. Insa sunt convinsa ca voi o sa va distrati oricum, atat mesterind, cat si strangand banutii mici.

Un weekend de poveste si spor la mesterit timp de calitate cu ai tai!










1 comment:

  1. Foarte originala si frumoasa ideea, usor de facut dar si practica. Felicitari si la cat mai multi banuti in portofelele voastre frumoase :).

    ReplyDelete

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.